MegelőzésLeendő üzleti partnereit ismerje meg még a szerződéskötés előtt!

A Szeráf Pannónia Kft. ellenőrzi partner cégének vállalkozását, így Ön tényszerű információkra alapozva tudja meghozni döntését, mindezt úgy, hogy az új üzleti kapcsolat esetleges kockázatait is mérlegelheti.

Még szerződéskötés előtt érdemes felmérni és tájékozódni leendő partnere aktuális gazdasági helyzetéről, fizetési szokásairól, hajlandóságáról és tulajdonosi szerkezetéről. Vizsgálatunk során meggyőződünk arról is, hogy a cég nem áll felszámolás, végelszámolás vagy csődeljárás alatt. Megnézzük, van-e végrehajtás a cég ellen (ennek időpontjait, gyakoriságát), kapcsolt vállalkozását, likviditását, és egyéb rizikó faktorokat.

Mérsékelje a kifizetetlen számlák jelentette kockázatot, és gyűjtsön információkat mielőtt szerződést kötne!

Saját belső követeléskezelési rendszerünkben több ezer adós céget tartunk nyilván, és az átvizsgálás alkalmával megfigyeljük a következőket:
  • Az adott cég/vállalkozó szerepel-e az általunk vezetett adósok nyilvántartásában.
  • Megvizsgáljuk, hogy mennyire volt készséges az elmúlt időszak alatt egy peren kívüli behajtás során.

Ezek monitorozásával csökkenthetjük a teljesítés utáni nem fizetés lehetőségét.

Nem csak egy új partneri kapcsolat kialakítása előtt szükséges felmérni a fent említetteket, hanem érdemes és fontos is felülvizsgálni a már meglévő kapcsolatainkat is, mivel a belső fluktuáció miatt, változhat a cég tulajdonosi szerkezete és likviditása, ami miatt akár veszélybe kerülhet az Ön részére való teljesítés is.

----------------------------------------

Egyik Megbízónk a következőt fogalmazta meg együttműködésünkről:

„BNI Magyarország

A Szeráf Pannónia Kft. ügyvezetőjével Tündével 2014 óta dolgozunk össze. Meghatározó tagja az üzleti közösségünknek. Vezetőként és követeléskezelőként egyaránt hiteles. Köszönhetően Tünde megelőzési tanácsainak, a Szeráf Pannónia Kft-t nem csak akkor keresik a vállalkozóink ha már baj van. Sokszor egy nagyobb szerződés aláírása előtt a szerződő fél stabilitásának feltérképezésében is részletes kockázatelemzést kapunk.

Medgyesi Zoltán
Régió igazgató
Észak-Nyugat Magyarország
zoltan.medgyesi@bni-eszaknyugat.hu
+3620/ 953 0441"


----------------------------------------

Gyakorlati tapasztalataink alapján érdemes megvizsgálni még szerződéskötés vagy teljesítés előtt az alábbiakat, hogy elkerüljük az esetleges vitákat a számlakiegyenlítés alkalmával:


  • A cég, akivel szeretnénk együttműködni, megtalálható-e az interneten és milyen nyilvános információkat találunk róla?
  • Aki leadja az adott árura vonatkozó megrendelést, annak a cégnél van-e erre jogköre?
  • A szerződést kizárólag a cégben aláírásra jogosult személy írhatja alá. Amennyiben erre nincs mód, úgy írásos meghatalmazást kell kérni a cégtől, hogy ki írhat alá helyette!

Rizikó faktorok lehetnek a következők:
  • A cégnek nincs weboldala.
  • A cég ellen végrehajtás folyik.
  • A megrendelés során nem adják meg a pontos cég nevét, címét és a kontakt személy elérhetőségét.
  • Nem küldenek hivatalos megrendelést, esetleg az előzetesen egyeztetett előleget nem egyenlítik ki.

Tanácsadói nap szolgáltatásunk alkalmával, ezekről részletesebb tájékoztatást adunk! Keressen minket az alább található elérhetőségeink egyikén, vagy az Ajánlatkérési űrlapon! Fontos, hogy a követelés mindig jogilag megalapozott legyen!

Gyakran előfordul, hogy régebbi partneri kapcsolatok alkalmával vagy, mert időhiány miatt a Megbízónak gyorsan kell cselekednie, nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy egy későbbi vitás helyzetben a követelések jogilag alátámaszthatóak legyenek. Nem minden esetben elegendő a számla kiállítása.

Munkáink során azt tapasztaljuk, hogy egyre többen élnek a vitatás lehetőségével.

Ezért kiemelten fontos, hogy minden számviteli bizonylatunk mögött legyen legalább egy teljesítésigazolás (szállítólevél, munkalap), mellyel igazolni lehet a teljesítés tényét!

Keressen minket az alább található elérhetőségeink egyikén, vagy az Ajánlatkérési űrlapon! Megoldásainkkal és tapasztalatunkkal, hatékonyan tudjuk segíteni vállalkozását! Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk megoldást találni problémáira! Névhasználatunk mellé a Megelőzési szolgáltatásunkat ingyen biztosítjuk!

Szeráf Pannónia Kft.